film till lektioner

mediasmarta

Filmen om Mediasmartas innehåll. En kort introduktion till arbetsområdet.

Datum: Augusti 2013
Skapad av: Mediasmarta

Social kommunikation - mobiler (lektionsvarianten)

Mobilanvändandet hos barn och unga ökar, vi vill genom den här filmen väcka frågan kring vår roll som vuxna. I filmen berättar barn och vuxna om sina tankar och erfarenheter ifrån mobilens intåg i våra liv. Det varvas med scener som visar hur det kan gå till i verkliga livet.
Datum: 131101
Skapad av: Mediasmarta

filmer ifrån "bakgrund"

säker på nätet

Mobilanvändandet hos barn och unga ökar, vi behöver prata om när det är nyttigt och använda dem och när det är mindre bra. I den här filmen berättar barn och vuxna om sina tankar och erfarenheter ifrån mobilens intåg i våra liv. Det varvas med scener som visar hur det kan gå till i verkliga livet.
Datum: 131101
Skapad av: Mediasmarta

Exempel på elevarbeten

Social kommunikation - sagor och youtube

Förskoleklassen arbetade med sagor, hur en saga är uppbyggd. Vi använde Youtbe som publikisk arena för att visa barnens sagor/filmer. Vi pratade bland annat om att att bakom varje film på Youtube finns en eller flera människor som vill berätta något för dig som är besökare.
Datum: maj 2013
Skapad av: Elever i Förskoleklassen, Murgårdsskolan

media news

Elevarbete med fokus på intervjuer.

informationsfilmer

Framtidens lärande

Information om hur vi arbetat med Mediasmarta i Learnify.

 

radio och tv

får jag fota dig naken?

Ett elevarbete gjord utifrån Joakim Jardenbergs frågor. Här visar några av våra elever vad som gäller kring publicering på nätet.
www.jardenberg.se
Datum: 2012
Skapad av: Klass 5A, Murgårdsskolan

Social kommunikation - mobiler

Idag vet de flesta ettåringar hur man använder en surfplatta och de flesta fyraåringar har besökt YouTube. Internet är ett bra verktyg men som likt det mesta så behöver barn stöd av vuxna när de ska lära sig något nytt. Efterom internet är så stort och befolkas av så många olika människor blir det här extra viktigt att i början hålla någon äldre i handen.
Datum: September 2013
Skapad av: Mediasmarta

Reklamfilm - Elevarbeten

Vi pratade om att det finns bra reklam och mindre bra reklam. Här var uppdraget att göra en bra reklamfilm om vår skola.
Datum: maj 2013
Skapad av: Elever i Förskoleklassen, Murgårdsskolan.